28.4.2011. JOJO MAYER & NERVE - Aquarius, Zagreb..... A Must!

Go down

28.4.2011. JOJO MAYER & NERVE - Aquarius, Zagreb..... A Must!

Postaj  Lab852 on čet tra 14, 2011 11:45 am

JOJO MAYER & NERVE... bubnjarska senzacija i gurui live electronic scene iz New Yorka!
broken beats, d'n'b, jungle, dubstep, nujazz...
+ BEAT BUSTERS & Dj Dora ((Bass Invaders, Drumwise)
ČETVRTAK, 28.4., CLUB AQUARIUS U 21:00 SAT
JOJO MAYER & NERVE su pioniri njujorške „live electronic“ scene, predvođeni po mnogima trenutno najboljim svjetskim bubnjarom. Križanjem inteligentnih ritmova klupske kulture (broken beats/d'n'b/jungle/dubstep/nujazz, itd.) s improvizacijskim konceptima jazza, stvorili su novi hibrid suvremene glazbe i pomaknuli granice modernih standarda. Autori su mnogih tehničkih inovacija kojima su sisteme programiranja elektronske glazbe primijenili na live izvedbu. NERVE stvara i reagira kao fino usklađen neurološki sustav sa svim dostupnim sinaptičkim mogućnostima. Izvode Reverse Engineered Electronicu u stvarnom vremenu - bez loopova, sekvencera, predprodukcije. Sva glazba izvedena je UŽIVO!!!

BUBNJARSKA RADIONICA JOJO MAYERA, koja će se održati u popodnevnim satima 28.04. u klubu Aquarius, izazvala je pravu buru interesa. Do sada je zaprimljeno gotovo 200 prijava iz i ostalih zemlja regije, pri čemu ova iznimno vrijedna i popularna radionica prerasta u dosad neviđeni summit bubnjara na ovim prostorima! Prijave se primaju u dučanima Music Centra ili putem obrasca na njihovoj web stranici: www.musicshop.hr zaključno sa 20.travnja 2011. Radionica predstavlja pravu uvertiru u spektakularni koncert na večer, a početak iste zakazan je za 17 sati.

Nastupit će u sastavu:
JOJO MAYER (Drums)
Kao aktivni sastojak i ključna točka projekta NERVE, Jojo je uveo pojam Reverse Engineered Electronica. Oponašajući ekscentričnosti suvremenog elektronskog programiranja ritma i uključujući ih u svoju igru, on je stvorio kinetički, originalan i jedinstven stil bubnjanja.
Surađivao je s brojnim umjetnicima kao što su: Screaming Headless Torsos, Me’Shell NdegeOchello, Vernon Reid, James Blood Ulmer, The Vienna Art Orchestra, Monty Alexander i drugima. Također se etablirao kao međunarodno priznati „kliničar“i kao solo izvođač.

ROLI MOSIMANN (RealTimeAudioDeconstruction)
Roli je uključen u NERVE kao producent i izvođač. Njegova virtuoznost na miksetama i outboard opremi i glazbeni instinkt čine ga izuzetno bitnim dijelom grupe. Real time audio dekonstrukcija rezultat je istraživanja novih audio koncepata kako u studiju tako i u live okruženju. Aktivno djelujući s ostalim glazbenicima Rolijev rad s NERVE proširuje i redefinira ulogu inžinjera suvremenog zvuka.
Radio je kao producent, snimatelj, pisac i izvođač na nekim od najutjecajnijih izvedbi u glazbenoj industriji širokog spektra stilova; The Swans, New Order, Bjork, Smashing Pumpkins, The The, Faith No More, The Young Gods, Wiseblood, Rebekka Bakken, Delia Mayer, Waldorf i mnogi drugi.

TAKUYA NAKAMURA (Keyboards & Trumpet)
Stilskom raznovrsnošću i multi instrumentalnim vještinama, Takuya je postao istaknut na njujorškoj Downtown sceni. Njegova sposobnost detekcije i apsorpcije najnovijih zbivanja u aktualnoj elektronskoj glazbi i uključivanje istih u svoj jedinstven stil, te njegov pristup glazbi čine ga vrlo rijetkom ''robom'' čak i u New Yorku. Njegovi doprinosi projektu NERVE istinski utjelovljuju oštrinu prijelaza između jazza i DJ kulture. Svirao je s glazbenicima kao što su Ravi Coltrane, Bob Moses, Clark Terry, George Russell, Matt Garrison, Organic Grooves, Brasilian Girls i drugima.

JOHN DAVIS (basses, Low end manipulation)
John je jedan od rijetkih basista koji su uspjeli stvoriti zvučnu teksturu i osjećaj sintetiziranih bas linija. Od monstruoznoih "808-droptones" do hipnotizirajućih "303-filter resonance" čini se da niti jedan elektronski zvuk nije izvan dosega njegove četiri žice i arsenala ''stomp boxeva“. Budući da se osjeća jednako ugodno u elektronskom i akustičnom okruženju, on nadilazi stilističke barijere i uspješno ubrizgava sirovu energiju svirke basa u disciplinu elektronike. Svirao je s Simpulife, Will Calhoun, Mike Stern, Antonio Sanchez, Alex Skolnick, Jazz Mandolin Project i drugima te producirao elektronsku glazbu pod pseudonimom "Toaster".

Nagradite vaša audio-vizualna osjetila s ovim koncertom!!! Broken beats, d'n'b, jungle, dubstep, nujazz... tulum koji se ne propušta!!!
Atmosferu prije koncerta zagrijat će BEAT BUSTERS performans, a nakon koncerta DJ DORA (Bass Invaders, Drumwise).
Dan poslije, Jojo Mayer & Nerve nastupit će na pulskoj Jazzbini.

Links:
www.jojomayer.com
www.beat-busters.com

ULAZNICE u prodaji po cijeni od 80,00 kn u svim poslovnicama Music Centra (http://www.musicshop.hr/shopovi) i Aquarius CD Shopovima, na dan koncerta na blagajni kluba Aquarius po cijeni od 110,00 kn.
Music Centar prodajna mjesta: Zagorska 60 - Zagreb; Maksimirska cesta 72 – Zagreb; K. Tomislava 31- Čakovec; Pomerio 14 - Rijeka; Vrazova 21 - Varaždin; Bartola Kašića 68 – Osijek
Aquarius CD Shopovi Zagreb: Maksimirska 16, Varšavska 13 i Vlaška 44.


Organizira Lab852
[img][/img][img][/img][img][/img]

Lab852

Broj postova : 1
Join date : 14.04.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.